Sudbina Zmajeva će se odlučivati daleko od Bosne i Hercegovine

Već su poznati termini

Sudbina Zmajeva će se odlučivati daleko od Bosne i Hercegovine

A. Čaušević

Septembarski ciklus kvalifkacija za Svjetsko prvenstvo za Bosnu i Hercegovinu je počeo fantastično, a završio užasno.

U dvije utakmice kvalifikacija ostvarena su dva neriješena rezultata. Ako je bod protiv Francuske (1:1) bio slatkog, onda je onaj protiv Kazahstana (2:2) definitivno bio gorkog okusa.

Nakon četiri odigrane utakmice Zmajevi su u igri za drugo mjesto koje garantuje baraž. Bh. reprezentacija za drugoplasiranom Finskom i Ukrajinom kasni dva boda. S tim da Ukrajinci imaju pet, a Finci četiri meča.

Izabranici Ivayla Peteva naredne utakmice igraju u oktobru. Susreti bi mogli biti odlučujući za plasman na Mundijal pa se može reći da će se sudbina Zmajeva riješavati daleko od Bosne i Hercegovine.

Prvi meč ćemo igrati 9. oktobra kada gostujemo dalekom Kazahstanu. Susret na Astana Areni u Nur Sultanu igrat će se od 15 sati po centralnoevropskom vremenu.

Naredni ispit će biti tri dana kasnije, tačnije 12. oktobra na gostovanju kod Ukrajine. Mjesto odigravanja meča je stadion u Lvivu, a početak je zakazan sa 20:45.

U grupi D oktobarski prozor donosi još utakmice Finska - Ukrajina (9. oktobar) te Kazahstan - Finska (12. oktobar). Francuska je slobodna zbog učešća u završnom turniru Lige nacija.

Utakmica protiv Francuske definitivno daje nadu i optizam da se može doći do pozitivnih rezultata na nezgodnim gostovanjima posebno ako se u obzir uzme da je naš nacionalni tim i na gostovanju u Finskoj bio vrlo dobar.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Utakmica protiv Kazastana će definitivno biti prilika za osvetu pošto su Miralem Pjanić odigrali zaista sjajan susret, uz veliki broj dobrih prilika, međutim nisu uspjeli pobijediti, tačnije "zaleđeni" su kasno u sudijskoj nadoknadi.

S eventualna četiri ili maksimalnih šest bodova sa dva daleka gostovanja Zmajevi bi pred novembarske mečeve držali sve u svojim rukama, dok bi svaki kiks praktično mogao značiti i kraj nadanjima da se može do Katra.

Promo

Top Komentari

CrveniBar
Impresivno glup naslov
12 1
kostro
Savez-NAPOLJE,YEBO vas Vico
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti