Neki su utjehu pronašli u nesreći Zmajeva: "Lijepo je što je stigla jedna dobra vijest..."

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Neki su utjehu pronašli u nesreći Zmajeva: "Lijepo je što je stigla jedna dobra vijest..."

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina je septembarski prozor kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo okončala gorkim okusom. 

Zmajevi odavno nisu odigrali tako dobru utakmicu kao što je bilo protiv Kazahstana. ali su na kraju ostali bez punog plijena. Osvojen je bod koji ne može nikog zadovoljiti.

Kada je Luka Menalo zabio za 2:1 svima je laknulo, mislili smo da je to to, da ćemo konačno slaviti u takmičarskom meču. Radost je trajala nekoliko minuta.

Igrala se 94. minuta, Edin Džeko pravi neoprezan faul na ivici kaznenog prostora,
Baktiyor Zaynutdinov šutira, snažno, precizno i pogađa sami ugao. Izostala je bolja intervencija Ibrahima Šehića.

Muk, tuga, nevjerica, sve u svemu nesreća s Bilinog polja se čula do Lyona. Finci su s oduševljenjem dočekali kiks Zmajeva nakon što su položili oružje pred Francuzima (2:0).

"Lijepo je to što je stigla dobra vijest nakon utakmice", kazao je selektor Finaca Marku Kanerva nakon što su mu kazali za rezultat meča BiH - Kazahstan.

Oglasi

Nakon toga je prokomentarisao i svoju reprezentaciju i poraz od aktuelnih prvaka svijeta. Finci su bili nemoćni većim dijelom susreta.

"Naravno da trebamo biti razočarani, ali treba znati da je Francuska težak protivnik na svom satadionu. To su pokazali. Mislim da vrijede milijardu, a zatim tu je i individualni kvalitet. Naša fizička sprema je bila nivo ispod", dodao je iskusni stručnjak.

Nakon septembarskog ciklusa u kvalifikacionoj grupi D Francuska ima 12 bodova, Ukrajina i Finska po 5, a Bosna i Hercegovina i Kazahstan po tri boda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Inače, Finska je kao domaćin protiv Bosne i Hercegovine odigrala 2:2, a u našoj zemlji će gostovati u novembru. Taj susret bi mogao biti direktni obračun za drugo mjesto. 

Podsjećanja radi, u slučaju istog broja bodova odlučujuća će biti gol-razlika, a ne međusobni duel pošto se radi o kvalifikacijama pod okriljem FIFA-e.

Top Komentari

Ajax11
Mi kao prvo gubimo dvije protiv Ukraine i tu je kraj price- ako skupino još 6-7 bodova, plafon! Završavamo i ovaj ciklus sa 9-10 bodova
6 2
Opet ovi iz sportsportba prave greske, citiram "Nakon septembarskog ciklusa u kvalifikacionoj grupi D Francuska ima 12 bodova, Ukrajina i Finska po 4, a Bosna i Hercegovina i Kazahstan po tri boda." pardon, Ukraina i Finska po 5 bodova.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi