Skandal u Turskoj: "Ne znam ko stoji iza tog sudije i kakvu moć ima, ali ovo je neprihvatljivo"

Sudija vrijeđao igrače Galate?

Skandal u Turskoj: "Ne znam ko stoji iza tog sudije i kakvu moć ima, ali ovo je neprihvatljivo"

Edmir Škorić

Galatasaray i Bašakšehir remizirali su 1:1 u subotu u meču 17. kola turske Super lige.

Utakmicu u Istanbulu obilježio je skandal oko suđenja Zorbaya Kucuka. Galatasaray se oglasio saopštenjem u kojem optužuje sudiju za pogreške i vrijeđanje igrača.

Veznjak Galate Berkan Kutlu (23) je nakon utakmice govorio o sudiji.

"Nažalost, osjećam se prisiljenim govoriti o nečem drugom, a ne o nogometu. Prekoračena je svaka granica. Nema poštovanja. Sudija nas je nazvao lažljivcima", rekao je Kutlu, dodavši: "Mi smo nogometaši Galate, ali prije svega ljudi. Želimo da nas poštuju, čuo sam šta je sudija sve izgovorio jednom mom saigraču".

Pomoćni trener istanbulskog kluba Ates Necati takođe je imao šta da prigovori. "Ne može tako da govori. Gotovo je psovao našim igračima. Ne znam ko stoji iza njega, kakvu moć ima, ali ovo je neprihvatljivo".

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Galatasaray je pozvao na oštru akciju protiv sudije Zorbaya Kucuka, koji je optužen za "davanje uvredljivih izjava prema igračima". Istanbulski klub je izjavio da će poduzeti sudski postupak protiv sudije.

Nakon remija s Bašakšehirom, Galatasaray ima šest uzastopnih utakmica bez pobjede u prvenstvu i zauzima tek 10. mjesto na ljestvici.

Top Komentari

adis_D11
Mora vas nazivati lažljivcima kad samo lažete, hahahahaha.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi