Istanbul je večeras gorio: Fenerbahče u 94. minuti srušio Galatu i jedva preživio bijes s tribina

Fener kao gost slavio sa 2:1

Istanbul je večeras gorio: Fenerbahče u 94. minuti srušio Galatu i jedva preživio bijes s tribina

E. Čaušević

Fantastičan derbi večeras su odigrali Galatasaray i Fenerbahče u meču 13. kola turske Superlige, a na kraju je Fener pobijedio sa 2:1 golom u 94. minuti utakmice.

Galatasaray je imao nevjerovatnu podršku pred svojim navijačima i igači ovog tima su odigrali zaista veoma dobar meč u kojem su stvorili nekoliko velikih prilika, ali na kraju su u posljednjim minutama utakmice doživjeli pravi šok.

Domaći tim je odlično otvorio večerašnju utakmicu kada je Akturkoglu pogodio mrežu Fenera za 1:0 i veliku erupciju oduševljenja navijača Galate.

Međutim, Fener je samo 15 minuta došao do izjednačenja. Nakon odlične duge lopte Kahvecija sam ispred golmana Galate istrčao je Mesut Ozil koji je rutinski to riješio iu pogodio za 1:1.

U drugom poluvremenu Galtasaray je imao nekoliko velikih prilika da dođe do drugog gola. Domaći su u 84. minuti uspjeli da povedu sa 2:1 kada je Diagne pogodio, ali je gol poništen nakon VAR-a zbog igranja rukom.

Galata nije odustajala od pritiska i na krilima svojih navijača žestoko je napadala, ali su u 94. minuti domaći doživjeli nevjerovatan šok.

Fener je krenuo u kontru nakon koje je Rossi uposlio Crespa koji sjajno šutira s vrha kaznenog prostora i matira Musleru za 2:1 i totalni muk navijača Galatasarayja na tribinama.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

[twitter]https://twitter.com/ronaldmorgan_/status/1462480777220927489[/twitter]

Do kraja meča Galata je pokušala na sve načine da dođe do gola i izbjegne poraz od svog najvećeg rivala, ali na kraju to nisu uspjeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi