Sudija koji je isključio Zidanea u finalu: Anđeo čuvar mi je rekao da ću zažaliti ako to ne uradim

Prisjetio se događaja od prije 13 godina

Sudija koji je isključio Zidanea u finalu: Anđeo čuvar mi je rekao da ću zažaliti ako to ne uradim

Finale Svjetskog prvenstva 2006. godine se pamti i danas. Ne samo zbog viđenog od dvije reprezentacije i broja legendi u redovima Italije i Francuske, već i zblog "legendarnog" isključenja Zinedinea Zidanea

Italija je tada u Berlinu stigla do titule prvaka svijeta, a susret je obilježio sukob Zinedinea Zidanea i Marca Materazzija.

Zidane je u drugom produžetku glavom u grudi udario Materazzija, dobio direktan crveni karton i na ružan način završio svoju igračku karijeru.

Kada je sukob Zidanea i Materazzija u pitanju, već je sve davno ispričano. Tinjao je isti od početka utakmice, a Italijan je na kraju uspio toliko isprovocirati inače mirnog Zidanea, da je legendarni Francuz reagovao kako je reagovao.

Zanimljivo je da su Zidane i Materazzi bili strijelci golova za svoje selekcije u regularnom toku utakmice koji je završen rezultatom 1:1. Italija je do pehara stigla boljim izvođenjem penala.

Sada je, 13 godina kasnije, o čitavom incidentu i svojoj odluci da isključi Zidanea govorio i glavni arbitar finala u Berlinu, Argentinac Horacio Elizondo.

"Vidio sam Materazzija kako leži na zemlji. Sigurno sam bio 40 metara daleko od mjesta događaja, a na putu do gužve sam pitao dvojicu svojih asistenata da li su nešto vidjeli na šta su oni odgovorili negativno", prisjetio se Elizondo, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"A onda mi se obratio moj anđeo čuvar, moj četvrti sudija Medina Cantalejo koji mi je rekao da moram dati Zidaneu crveni karton jer je udario Materazzija glavom. Rekao mi je da ću zažaliti ako to ne uradim jer ću poslije vidjeti čitav incident na TV-u".

Elizondo je istakao i da bi se Zidane vrlo vjerovatno izvukao bez sankcije da mu Cantalejo nije objasnio šta se desilo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi