Sudija Lahoz napravio šou u Madridu, ali Getafe juri ka Ligi prvaka
Sudija Lahoz danas je itekako bio raspoložen za davanje kartona (Foto: EPA)

Poraz Seville

Sudija Lahoz napravio šou u Madridu, ali Getafe juri ka Ligi prvaka

M. Šljivak

Ekipa Getafea vrlo bi lako u narednoj sezoni mogla po prvi put u historiji zaigrati u Ligi prvaka.

Ovaj tim je danas razbio Sevillu sa 3:0 i došao je do četvrtog mjesta na tabeli, a u ovom meču je najraspoloženiji bio sudija Antonio Mateu Lahoz, koji je bio glavni akter meča.

Napravio je Lahoz pravi šou, a posebno će ga pamtiti igrači Seville kojima je u prvom poluvremenu podijelio sedam žuti i jedan crveni karton (dva žuta).

Nije to bilo sve. Dobio je domaći tim i dva penala koja je iskoristio za prednost od 2:0. Pogađali su Mata i Molina.

U nastavku još jedan gol u mreži Seville. Pogodio je Molina u 53. minuti za 3:0, a Lahoz je isključio Dakonama u 71. minuti i izjednačio je snage na terenu.

Međutim, prekasno za Sevillu koja je sa ovim porazom pala ispod Getafea na tabeli, a tim iz predrgađa Madrida sada ima dva boda više od današnjeg rivala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 33. kolo:

Getafe - Sevilla 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti