Monchi u Sevillu dovodi zvijezdu Ajaxa i stavlja sol na ranu navijačima Rome

Već počeo pregovore

Monchi u Sevillu dovodi zvijezdu Ajaxa i stavlja sol na ranu navijačima Rome

E. Čaušević

Nakon što je početkom marta odlučio da napusti Romu, Monchi, nije bio dugo bez posla i samo nekoliko dana kasnije vratio se u Sevillu.

Monchi je u Romu stigao na mjesto sportskog direktora koje je odlično obavljao u Sevilli. Međutim, njegove ideje nisu baš najbolje prošle na Olimpicu, a onda je odlučio da podigne sidro kada je dobio žestoke kritike za ono što radi.

Ipak, ispostavilo se da to Monchi nije uradio tek tako i da je već imao siguran posao. Samo nekoliko dana nakon ostavke u Romi saopšteno je da se vratio u Sevillu na poziciju sportskog direktora.

Očekuje se da ovog ljeda podmladi ekipu Seville koja je jedna od najstarijih u La Ligi. No, izazov za njega će biti i dovođenje novog trenera, a čak se špekuliše da je u opciji i Eusebio Di Francesco koji je isti dan dobio otkaz u Romi.

O mogućoj listi pojačanja španskog kluba već se uveliko priča, a Monchi ima nekoliko odličnih ideja. Glavna želja Seville na ljeto će biti sjajni igrač Ajaxa, Hakim Ziyech.

Ovaj krilni napadač je na meti mnogih klubova, ali je Monchi siguran da će na kraju završiti u Sevilli. Ziyech je bio na meti Monchija i Seville još prije četiri godine, ali tada nije uspio da dovede ovog 26-godišnjaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, Monchi je ovaj put itekako spreman za pregovore s Ajaxom i vjeruje da će na kraju Ziyech obući dres Seville. Ipak, treba mu biti jasno da nije samo Sevilla zainteresovana za fudbalera koji igra sezonu iz snova u dresu holandskog kluba.

Međutim, Monchi ima dobre odnose s čelnicima Ajaxa jer je prošle sezone bez problema doveo Justina Kluiverta u Romu iako je mladi holandski igrač bio na meti još nekoliko evropskih velikana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi