Tragedija u Ligi prvaka za balkanski klan predvođen Bosancem!

Velika drama

Tragedija u Ligi prvaka za balkanski klan predvođen Bosancem!

A. Čaušević

Bh. reprezentativac Amer Dedić je bio na nekoliko minuta od proljeća u Evropi, ali je na kraju zvaršio kao četvriti u jako teškoj grupi Lige prvaka zajedno sa Benficom, Interom i Real Sociedadom.

Dedić je sa kapitenskom trakom oko ruke igrao na poziciji lijevog beka i bio je zadužen za čuvanje Angela Di Maria, iako je Argentinac bio opasan tokom cijelog meča, bh. reprezentativac je svoj posao odradio korektno.

Benfica je na kraju dobila meč sa 1:3, pa su Portugalci prošli dalje zahvaljujući većem broju postignutih golova pošto su bodovni učinak, međusobni duel i gol-razlika bili izjednačeni.

Odigrali su Portugalci odlično prvo poluvrijeme, stekli su dva gola prednosti preko Di Marije i Rafa Silve i činilo se da će prezimiti u Evropu, a Argentinac je zabio iz kornera.

Ipak, hrvatski internacionalac Luka Sučić je vratio domaće u igru te su Austrijanci imali potreban rezultat sve do sudijske nadoknade.

Oglasi

Onda je u igru ušao Arthur Cabral i praktično u prvom dodiru s loptom poslao loptu u mrežu za gol i na kraju veliku pobjedu. Gol pogledajte ovdje.

Salzburg i Benfica su grupu završili sa po četiri boda i gol razliku -4, ali su Portugalci prošli dalje jer su postigli više golova. Austrijanci su imali gol-razliku 4:8, a klub iz Lisabona 7:11.

Osim Dedića i Sučića za Salzburg su od prve minute igrali i srbijanski igrači Strahinja Pavlović i Petar Ratkov, dok je u završnici zaigrao i Hrvat Roko Šimić.

U drugom meču grupe D Inter i Real Sociedad su odigrali 0:0 što znači da su Španci u nokaut fazu idu sa prvog, a Nerazzurri sa drugog mjesta.

Izuzetno uzbudljivo je bilo i u grupi C gdje je Real Madrid na kraju ipak imao maksimalan učinak, dok je Napoli otišao dalje kao drugoplasirana ekipa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Veoma efikasan meč u Berlinu su odigrali Real i Union Berlin, a gosti su slavili sa 3:2 uz pogodak Ceballosa u posljednjim minutama. Luka Modrić je za goste promašio penal u prvom dijelu.

U direktnom duelu za drugo mjesto Napoli je autogolom Saatcija te pogotkom afričke Zlatne lopte Osimhena pobijedio Bragu sa 2:0 te prošao dalje. Portugalci su završili kao treći.

Top Komentari

Krosteutegurovic
Samo naslov ubija. Čuj tragedija, ja mislio neko pogino.
0 0
baraba
Pa dedic je kriv za treci gol
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi