Sudija meča u kojem igra FK Sarajevo bio je pod zaštitom policije: Optužbe su pljuštale zbog grešaka

Lucas Sotiriou se nije proslavio u derbiju

Sudija meča u kojem igra FK Sarajevo bio je pod zaštitom policije: Optužbe su pljuštale zbog grešaka

M. Šljivak

Kiparski fudbal već godinama je u očajnom stanju kada je u pitanju suđenje.

Brojni skandali su vezani za sudije u ovoj zemlji, pa je UEFA često posezala za stranim sudijama u bitnim prvenstvenim utakmicama, kako bi prvenstvo koliko-toliko bilo regularno.

Međutim, namještanja se nisu mogla lako zaustaviti. Brojne su bile žalbe na suđenje, a sudije su bile na velikom udaru navijača i klubova.

Jedan od onih kojeg je policija štitila od navijača je i Lucas Sotiriou, sudija koji će večeras suditi meč Dynamo Brest - Sarajevo.

Rukovodstvo Omonije je 4. januara osulo žestoku paljbu po ovom 38-godišnjem sudiji nakon što su izgubili od Apollona sa 2:1 kod kuće.

Javno je rukovodstvo ovog kluba prozvalo sudiju zbog lošeg suđenja. Smatrali su ga odgovornim za poraz jer je imao nekoliko skandaloznih odluka i sve su to iznijeli javno.

On je potom dobio brojne prijeteće poruke, a 6. januara je policija reagovala i pred njegovu kuću u Larnaci je postavljena zaštita.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nadamo se svakako da će Kipranin večeras biti na najboljem nivou i da neće praviti ogromne greške.

Kladite se u Mozzartu na meč Dynamo - Sarajevo. Opkladu OSTAVITE OVDJE.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ImranEDC1
Sarajevski cigani vec traze vadionu za petardu.
0 21
Becir1
Igras protiv ekipe iz Velsa sudi ti s. Irac. Sad protiv Bjelorusa sudi ti kipranin ili grk sta je vec, dobro pa nam rusa nisu dodijelili! I ovo Ceferinu treba hebat mater.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.