U Nizozemskoj je ispisana historija - Za sve je "kriv" sudija

Ko bi rekao da i to može da se desi

U Nizozemskoj je ispisana historija - Za sve je "kriv" sudija

Esmer Oštraković

Utakmica koju su u subotu odigrali RKC Waalwijk i Excelsior u okviru 14. kola Eredivisie na neki način će ući u historiju.

Naime, sama utakmica je bila jako dobra, a postignuta su četiri gola, te nijedna ekipa nije ostvarila pobjedu. Konačan rezultat bio je 2:2.

Domaći su do vodstva došli sredinom prvog poluvremena, a gol je postigao Oukili nakon asistencije Lelievelda.

Imali su igrači Waalwijka prednost od 2:0 u 60. minuti. Ponovo je strijelac bio Oukili, ali na kraju su se domaći morali zadovoljiti bodom.

Gosti su smanjili na 2:1 u 74. minuti utakmice i to nakon autogola Van den Buijsa, a ubrzo su došli do poravnanja.

Igrala se 80. minuta kada je Baas postigao gol i tako postavio konačan rezultat na ovoj utakmici.

Sudija niti jednom u prvom poluvremenu nije koristio pištu

Ono što vjerovatno nikada niste vidjeli na utakmici desilo se upravo na ovom susretu, a u glavnoj ulozi bio je sudija Bas Nijhuis.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

[related]https://twitter.com/ESPNnl/status/1731699842982842444[/related]

Naime, kako pišu novinari nizozemskog ESPN-a, on niti jednom u prvom poluvremenu nije koristio pištu, a to je nešto što se ne pamti.

Top Komentari

DDG
“Pištu”? Pa bolan “novinaru” nisi na ulici sa rajom pa da koristiš izraz pišta umjesto pištaljka. Još nešto, iako je “pišta” bila tema priloga, spomene se tek u jednoj rečenici i to zadnjoj. Fuj kome je sve dozvoljeno sada da piskara i objavljuje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi