"Sudija Oliver je nakon utakmice Real - Juventus morao da se odseli zajedno s porodicom"

Prijetili mu smrću

"Sudija Oliver je nakon utakmice Real - Juventus morao da se odseli zajedno s porodicom"

E. Škorić

Mark Clattenburg, poznati engleski sudija, govorio je u intervjuu o strahovima s kojima žive profesionalne sudije.

Greške su sastavni dio života i svakog posla, ali u nogometu to zna da bude baš problematično. Sudije koje zakažu na velikim utakmicama uglavnom dobiju prijetnje smrću, a sudija Michael Oliver čak se morao seliti nakon utakmice Real Madrida i Juventusa u Ligi prvaka.

"Kada ste sudija, onda vam postane normalno da vas zlostavljaju i da vam prijete. Da, imao sam i sam prijetnje smrću. Prijavio sam sve policiji, ali nikada niko nije uhapšen jer se radilo o anonimnim prijetnjama", rekao je Clattenburg.

Nedavno je prijetnje smrću dobio priznati engelski sudija Mike Dean i to zbog crvenih kartona koje je dao West Hamovom Součeku i Southamptonovom Bednareku.

"Zastrašujuće je, a najgore od svega što sve to dopuštaju društvene mreže i nema nikakvih pravila. Mike je neko koga znam već 15 godina i sjajan je momak, osoba kakvu želite imati za prijatelja. Ima nevjerovatno iskustvo".

Drama Michaela Olivera u utakmici Reala i Juventusa je posebna priča.

Oliver je sudio famoznu utakmicu i pokazao je na bijelu tačku nakon duela Benatije i Vazqueza, a Buffona je tada isključio. Ronaldo je bio siguran s bijele tačke i na taj je način Juventus eliminisan.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Oliver je morao da makne sovju porodicuz iz svoje kuće nakon utakmice u kojoj je Real eliminisao Juventus 2018. godine. Jednostavno, morao se odseliti kako bi zaštitio sebe i svoju porodicu", rekao je Clattenburg.

"Sudije su ljudi. Trenutno rade greške, ja sam ih napravio bezbroj, ali postoji mjera. Nažalost, na društvenim mrežama nema granica i prečesto je sve dozvoljeno. Dok se društvene mreže ne pobrinu, neće prestati zlostavljanje sudija", jasan je Clattenburg.

Top Komentari

user1604870992
Koliko je se pomagalo smrdljivom Realu u ligi prvaka tih godina... Naročito protiv Bayerna koji je uvijek bio pokraden protiv njih. Sreća pa sada ima VAR...
6 4
Vienner
Ima var sad vas var spasava ubistava
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi