Suspendovan sudija koji je udario Robertsona, javnost za njega traži žestoku kaznu

Do okončanja postupka

Suspendovan sudija koji je udario Robertsona, javnost za njega traži žestoku kaznu

Esmer Oštraković

Utakmicu u okviru 30. kola Premiershipa jučer su na Anfieldu odigrali Liverpool i Arsenal, a konačan rezultat bio je 2:2.

Iako su gosti imali prednost od 2:0, na kraju se Liverpool uspio vratiti u utakmicu i postići dva gola, te osvojiti jedan bod.

Nakon utakmice desila se nevjerovatna situacija u kojoj su u glavnim ulogama bili Andy Robertskon i pomoćni sudija Constantin Hatzidakis.

Naime, pomoćni sudija je laktom u glavu udario Robertsona, a ubrzo je stigla i odluka sudijske komisije engleske Premier lige.

Oni su odlučili do dalnjega suspendovati pomoćnog sudiju, te neće biti delegiran za utakmice sve dok se ne provede istraga vezana za incident.

U jednom trenutku je došlo do kontakta Hatzidakisa i Robertsona, a zatim je sudija laktom udario igrača Liverpoola.

Svi ljudi koji su na neki način bili ili su trenutno vezani za Premiership šokirani su dešavanjima nakon jučerašnje utakmice.

Jedan od njih je i Chris Sutton, bivši napadač Blacburna, koji radi kao stručni analitičar za BBC.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Zaista ne znam šta je Hatzidakis mislio. Kako vidim treba ga žestoko kazniti. Ne mogu se sjetiti još jednog sličnog događaja. Nikada nisam vidio bilo šta ovako", rekao je Sutton, te je dodao:

"Gdje je rpesedan za ove stvari? Velika teba bio je Mitrović i njegovih osam utakmica kazne, a FA ga žeči kazniti i još jače. Uredu, ali ne možete imati sudije koje udaraju laktovima. Kakva bi njima onda trebala biti kazna?", završio je Sutton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi