Pijan plesao po autobusu Liverpoola, a dva dana kasnije doživio najveću sramotu u karijeri

Traže da mu se oduzme kapitenska traka

Pijan plesao po autobusu Liverpoola, a dva dana kasnije doživio najveću sramotu u karijeri

E. Čaušević

Reprezentacija Škotske nije se uspjela plasirati u finale baraža za Svjetsko prvenstvo, a na udaru žestokih kritika našao se Andy Robertson.

Škotska je u polufinalu baraža igrala na Hampden Parku protiv Ukrajine koja je na kraju pobijedila sa 3:1 i uspjela se plasirati u finale gdje će se za plasman na Mundijal boriti protiv Poljske.

Škoti su još jednom ostali bez mogućnosti da idu na Svjetsko prvenstvo što je navijačima i javnosti u ovoj zemlji itekako teško palo.

Mediji u Škotskoj su kritikovali svoju reprezentaciju zbog zaista loše predstave u ovoj utakmici, a posebno se na meti kritika našao kapiten Robertson.

Robertson je odigrao jednu od najlošijih utakmica otkako je u reprezentaciji Škotske, te nije bio ni sjena igrača iz Liverpoola. Mediji u Škotskoj su to čini se jedva dočekali i odmah su osuli paljbu po svom kapitenu.

Oni su išli čak tako daleko da su tražili od selektora Stevea Clarkea da oduzme Robertsonu kapitensku traku zbog nedoličnoj ponašanja.

Naime, Robertson je samo nekoliko dana prije meča protiv Ukrajine u Liverpoolu partijao sa svojim saigračima. Iako su Redsi poraženi u finalu Lige prvaka na kraju su dočekani kao da su osvojili ovo takmičenje, a igrači Liverpoola su se maksimalno opustili.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Robertson je bio u vidno alkoholiziranom stanju, a samo nekoliko dana kasnije čekao ga je meč protiv Ukrajine. To je javnosti u Škotskoj itekako zasmetalo i poručili su da se jedan kapiten ne smije tako ponašati, te traže da se njemu oduzme kapitenska traka.

Škotima je poraz od Ukrajine itekako teško pao jer su posljednji put na Svjetskom prvenstvu igrali još 1998. godine u Francuskoj i nadali su se da se mogu plasirati u Katar, ali od toga neće biti ništa.

Top Komentari

King_Kenny
...protiv Ukrajine bas ocajan bio,kao i prethodnih nekoliko utakmica za Liverpool,umor je ucinio svoje,odigrao je lik okruglo 50 utakmica u sezoni,nije to malo...
0 1
aladd0n
panj
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi