Sudija tvrdi: Džeko ponekad prelagano pada
Foto: EPA

Antonio Iannone tvrdi

Sudija tvrdi: Džeko ponekad prelagano pada

Midhat Šljivak

Antonio Iannone, nekadašnji italijanski sudija, komentarisao je sporne situacije iz proteklog kola Serije A.

Jedna od tema je bio Edin Džeko, koji je imao jedan pad u kaznenom prostoru u prvom poluvremenu, ali je sudija Nicola Rizzoli odlučio da ne pokaže na bijelu tačku.

Iannone smatra da Džeko ponekad prelagano pada.

"Teško je odlučiti u takvoj situaciji. Džeko vjerovatno nema taj popust kod sudija zbog svoje konstitucije, jer ponekad lagano pada u kaznenom prostoru. Ipak, mislim da ne treba sumnjati u njegovu odluku", rekao je Iannone.

Edin je već iznudio dva penala ove sezone i sigurno je da njegovi padovi u kaznenom prostoru sve više izazivaju pažnju sudija u Italiji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi