Sudija VAR gestikulacijom pokazao da je donio odluku, ali problem je što ova država još nema VAR!
Sudija je odlučio da prizna gol

Nesvakidašnja situacija

Sudija VAR gestikulacijom pokazao da je donio odluku, ali problem je što ova država još nema VAR!

S. Pašalić

VAR tehnologija koristi u velikom broju najjačih liga i klupskih natjecanja, a svakim danom raste broj država koje uvode VAR u svoja takmičenja.

Jedna od rijetkih većih liga koja još ne koristi VAR tehnologiju je engleska Premier liga, ali i to bi se trebalo promijeniti od naredne sezone.

Čak je i Hrvatska najavila da će od proljetnog dijela sezone 2019/2020 u HNL-u također biti uvedena ova tehnologija.

U Kolumbiji je viđena nesvakidašnja situacija na jednoj utakmici gdje je glavni sudija Wilmar Roldan poslije jedne sporne situacije nakon konsultacije sa pomoćnikom napravio VAR gestikulaciju i pokazao da je donio odluku. Ali problem je što Kolumbija još uvijek ne koristi VAR tehnologiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi