Sudije ovo nisu vidjele: Barcelona teško oštećena u Vigu

Aspas zabio rukom

Sudije ovo nisu vidjele: Barcelona teško oštećena u Vigu

M. Šljivak

Fudbaleri Barcelone remizirali su sinoć u Vigu sa Celtom (2:2) u susretu 33. kola španske La Lige.

Katalonski tim je u dva navrata vodio. Poveli su preko Dembelea, izjednačio je Castro u finišu prvog dijela, da bi u 64. minuti Paco Alcacer ponovo donosi prednost Barci.

Međutim, u 82. minuti Celta stiže do poravnanja. Pogodio je Iago Aspas za 2:2, ali ovaj gol nije bio regularan.

Lopta je napadača domaćeg tima pogodila u ruku i završila je u mreži. Sudije to nisu vidjele, VAR-a u La Ligi nema, pa je Barca izgubila dva boda u ovom duelu.

Ipak, Katalonci su i dalje suvereno prvi, a nakon 33 kola su još uvijek neporaženi u La Ligi. Međutim, pitanje je šta bi se desilo da je prvenstvo neizvjesno i da se na ovakav način postane pogodak. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sigurno je da se navijači katalonskog tima ne bi pomirili sa odlukom, a ovako je sve prošlo bez previše tenzija i prepucavanja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi