Sudije u Premijershipu žele posebno pravilo zbog igrača koji poste mjesec ramazan

Vjeruje se da će to biti usvojeno

Sudije u Premijershipu žele posebno pravilo zbog igrača koji poste mjesec ramazan

E. Čaušević

Leicester je u ponedjeljak na svom terenu pobijedio Crystal Palace sa 2:1, a meč je obilježio Wesley Fofana koji je prekinuo post tokom ove utakmice.

Naime, u 34. minuti utakmice golman londonskog kluba Vicente Guaita na trenutak je prekinuo utakmicu kako bi Fofana i Cheikhou Kouyate prekinuli post, odnosno kako bi iftarili.

Ovaj potez oduševio je fudbalsku javnost, a Fofana se nakon utakmice zahvalio golmanu Crystal Palacea koji ga je ispoštovao na odličan način.

Poznato je da Fofana redovno posti mjesec ramazan, a i prije nekoliko dana bio je u centru pažnje kada je Brendan Rodgers priznao da ga je izveo iz igre kako bi mogao iftariti.

[twitter]https://twitter.com/ShanaFraser1/status/1386772697510785031[/twitter]

Međutim, engleski mediji pišu da su sudije iz Premiershipa odlučile da predlože da se uvede pravilo kada je u pitanju kratki prekid utakmica da bi igrači koji poste mogli da iftare.

Oglasi

Premiership ne pravi problem oko takvih prekida, ali sudije traže da se to sve dogovori prije utakmice kako bi svi znali zbog čega je utakmica prekinuta.

Njihov prijedlog je da se prije utakmice kapiteni oba tima dogovore oko prekida utakmice i kažu da li u ekipi ima neki igrač koji posti. Također, žele da se na isti način dogovaraju kapiteni i sudija da li će pred početak meča kleknuti na koljena iz protesta prema rasizmu.

Engleski mediji su objavili čak da je meč između Leicestera i Crystal Palacea bio prvi u historiji Premiershipa koji je prekinut kako bi neki fudbaler islamske vjeroispovijesti mogao da prekine post.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, jasno je da FA neće praviti probleme što se tiče ramazana, te da će dozvoliti da se meč prekine kratko kako bi igrač iftario. Razmatraju i ovaj prijedlog sudija, te se vjeruje da će isti biti usvojen.

To znači da će kapiteni prije utakmice morati da se dogovore da li će se meč prekinuti ako ima neko od igrača u tim ekipama koji posti.

Top Komentari

Klackalica
Jel moguce da primas milione eura i jos imas pravo prekidat utakmicu zbog posta.. Ne znam jel ludji trener sto ga uvodi u igru ili sto se dopusta ovako nesto
2 24
tale
Vjernik sam i postim, al ovo mi bas nema smisla
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi