Sudije u BiH mu presudile: Mafija kroji sudbinu nas sportista, povlačim se iz bh. fudbala
I minulog vikanda se nakon nekih utakmica Prve lige FBiH više pričalo o svemu drugome osim o fudbalu

Mladi fudbaler razočaran dešavanjima na prvoligaškim terenima

Sudije u BiH mu presudile: Mafija kroji sudbinu nas sportista, povlačim se iz bh. fudbala

Minuli vikend u Prvoj ligi FBiH je bio buran. U fokusu je bio derbi Olimpika i Veleža na Otoci, ali je uzbuđenja bilo i na ostalim prvoligaškim terenima.

Nažalost, ponovo se nakon nekih utakmica više pričalo o suđenju nego o igri i golovima.

Fudbaleri Novog Travnika su poraženi sa 2:0 kod Viteza, a ovim porazom su svoje šanse za opstanak sveli na minimum.

Gosti su bili izuzetno razočarani suđenjem glavnog arbitra Mirze Kazlagića kojeg su u velikoj mjeri krivili za poraz.

Fudbaler Novog Travnika Ante Petrović je bio posebno izrevoltiran, pa je Kazlagiću uputio poruku na svom Instagram profilu. Danas je u kratkom razogovoru za SportSport.ba 23-godišnji Petrović poručio da se nakon svega odlučio povući iz fudbala, barem onog u BiH.

"Istina je, povukao sam se nakon ove utakmice sa Vitezom. Jednostano nisam više mogao to da gledam, da gledam šta se radi u bh. fudbalu", izjavio je na početku razgovora za SportSport.ba Petrović, pa se osvrnuo na ono što je za njega bila kap koja je prelila čašu, suđenje glavnog arbitra Mirze Kazlagića:

"Nisam stvarno više mogo, pa taj isti čovjek je meni krojio sudbinu i kada sam u GOŠK-u igrao za ulazak u Premijer ligu, u Kaknju. Jednostavno mi je došlo da se povučem iz bh. nogometa... Bilo je očigledno šta radi od prvog zvižduka. Vidjelo se, znalo se da ide na njihovu stranu, da želi da nas 'povali'. Sve se radilo da oni dobiju iako nam ništa nisu mogli, bili smo bolji, rastrčaniji... Ali nije nam dozvoljavao da igramo, sjeckao je, dobili smo crveni karton - samo on zna zbog čega. Direktno je uticao na rezultat".

Kako gledaš na Prvu ligu FBiH i suđenje u njoj?

"Pet godina igram Prvu ligu FBiH i uvijek je to bilo isto, tzv. domaćinsko suđenje. Pa kada se delegiraju sudije u četvrtak, mi već znamo ko će biti pobjednik na utakmici. Mafija kroji sudbinu nas sportista, mi treniramo sedam dana u sedmici, 'jedemo' blato, za šta?", zapitao se Petrović, pa nastavio:

"Vidjeli su naše suze i bol nakon utakmice protiv Viteza. Samo se pitam da li ih je Boga strah?"

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Fudbal u BiH više ne dolazi obzir?

"U Prvoj ligi FBiH se ništa neće promijeniti, ma ne želim više da razmišljam o toj ligi, ne mogu više... Imao sam neku ponudu iz Njemačke i prije Novog Travnika, pa sam je odgodio... Vidjet ćemo šta će biti, ali u BiH više bavljenje fudbalom ne dolazi u obzir. Želim odmoriti, ohladiti glavu, pa vidjeti šta dalje", poručio je na kraju Petrović.

Top Komentari

zokora
Samo decko sad motku u ruku i na vrata kazlagicu Ziv bio!
9 4
Juve88
Nisu to sudije to je savez čitav, jer ogromna se lova tu vrti u Bosni je hobotnica dobro formirana, pa ovi sto vrše kontrolu suđenja su korumpirani od sudija
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti