Sigurne pobjede za NK Vitez i NK Slaven

Prva liga FBiH, 19. kolo

Sigurne pobjede za NK Vitez i NK Slaven

M. Šljivak

Vitez je u 19. kolu Prve lige FBiH ugostio Novi Travnik i slavio je pobjedu rezultatom 2:0.

Već iz prvog napada domaći su poveli. Nakon kornera pogodio je Čakar za 1:0, a igrala se treća minuta.

Domaći su kontrolisali igru i u 28. minuti su stigli i do drugo gola. Mrežu gostiju pogađa Imamović za sigurno vodstvo od 2:0 nakon 45 minuta igre.

Gostima je značajno odmogao i Petak koji je isključen na otvaranju drugog poluvremena, ali do kraja je ostalo 2:0 i Vitez je došao do trijumfa.

Vitez - Novi Travnik 2:0

NK Vitez: Kragić, Imamović, Sarvan, Salihagić, Rovčanin, Kadrić, Topalović, Fazlić, Džaferović, Čakar, Gačan.

NK Novi Travnik: Poračanin, Petrović, Zaimović, Duvnjak, Hota, Petak, Silajdžija, Lucić, Opardija, Knežević, Buljubašić.


Slaven - Čapljina 3:1

Slaven je u Živinicama savladao Čapljinu sa 3:1.

Domaće je u prednost doveo Salihović sa penala već nakon pet minuta igre, a ovaj rezultat se zadržao sve do 72. minute kada isti igrač pogodio za 2:0.

Četiri minute kasnije rezervista Mirel Ibrahimović pogađa za uvjerljivu prednost od 3:0 i već je bilo jasno kako Čapljina u Živinicama neće osvojiti bodove.

Ipak, već u 77. minuti su gosti uspjeli zabiti gol, a za konačnih 3:1 pogodio je Novaković.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Slaven: Sulejmanović, Mujagić, Numanović, Mujkić, Omerkić, Junuzović, Majdančić, Šemić, Musić, Salihović, Omerović.

HNK Čapljina: Stevanović, Novaković, Šutalo, Dalmatin, Bevanda, Bondža, Hasinović, Omanović, Obradović, Albijanić, Ramić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi