Stadion drugoligaša je eksplodirao kada se na tribinama pojavila zvijezda Reala
FOTO: Twitter

Poznat je i razlog njegovog dolaska

Stadion drugoligaša je eksplodirao kada se na tribinama pojavila zvijezda Reala

Haris Zilić

U španskoj La Ligi je kratka pauza zbog božićnih praznika, a klubovi su dali slobodne dane svojim fudbalerima. Tako su i pauzu iskoristi  ifudbaleri madridskog Reala.

Možda i najveća zvijezda madridskog kluba trenutno Jude Bellingham ovaj vikend je odlučio da se vrato u Englesku kod rodbine za praznike.

Jude je subotu isskoristio da posjeti Stadion svjetlosti na kojem domaće utakmice igra ekipa Sunderlanda.

Po samom dolasku na tribine Bellingham je izazvao ovacjie cijelog stadiona, a razlog njegove posjete bio je jednostavan.

Naime, mlađi judeov brat Jobe Bellingham (18) nastupa za ekipu Sunderlanda i njega također svrstavaju među najtalentovanije fudbalere na svijetu u ovom trenutku.

Oglasi

Jude je pratio duel Championshipa između Sunderlanda i Coventrya (0:3), a njegov brat je bio u startnoj postavi.

Fudbalski geni u porodici Bellingham

Porodica Bellingham ima fudbalske gene što se jsano može primijetiti, a čini se da bi i Jobe uskoro mogao napraviti veliku karijeru.

Mlađi brat Bellingham je ovo ljeto stigao u Sunderland iz redova Birminghama za koji je debitovao još kao 16-godišnjak.

U tekućoj sezoni za Crne mačke odigrao je 22 utakmice u svim takmičenima, postigao je četiri gola i upisao jednu asistenciju.

Inače, Jobe Bellingham je omladinski reprezentativac Engleske, trenutno je član U19 reprezentacije za koju je skupio pet nastupa, a ranije je nastupao za U15, U16, 17, 18 selekciju Engleske i ukupno ima 23 nastupa i dva pogotka.

Kao i stariji brat, Jobe je već na radaru mnogih velikana, njegove partije prate Arsenal i Chelsea, a dostigao je vrijednost na tržištu od devet miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti