Šuker objavio kandidaturu Hrvatske za Euro 2020

Hrvati zabrinuti zbog čestih kazni

Šuker objavio kandidaturu Hrvatske za Euro 2020

A. Haznadarević

Predsjednik HNS-a Davor Šuker, objavio je kandidaturu Hrvatske za sudjelovanje u organizaciji Evropskog prvenstva 2020. godne.

Pored kandidature, Šuker je iskazao i zabrninutost zbog čestih ispada navijača i kazni od strane FIFA-e i UEFA-e.

 

"Presretan sam što smo svi danas pokazali da se nogomet igra samo sa jednom loptom i da svi imamo zajednički cilj. Zabrinuti smo u HNS-u jer smo po igri deveti na FIFA-inoj ljestvici, a prvi po plaćanju kazni. Koliko dobroga smo mogli napraviti za taj novac... napraviti toliko stadiona, terena... Želimo spriječiti nerede i ovo je novi početak", kazao je Šuker, nastavivši: 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

"Ujedno, mogu s ponosom reći da objavljujemo kandidaturu za sudjelovanje u organizaciji Eura 2020. godine", istakao je Šuker naglasivši kako je njegova zemlje spremna da organizuje Euro u jednom gradu, te se nada da će Savez uspjeti dobiti povjerenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.