Smajić ima posebnu ulogu u novom izazovu: Igram za svoju dušu, dajem momcima savjete, družimo se...

Ostao u redovima Jajčana

Smajić ima posebnu ulogu u novom izazovu: Igram za svoju dušu, dajem momcima savjete, družimo se...

S. Mlaćo

NK Metalleghe je lider u kantonalnoj ligi SBK, a Sulejman Smajić je predvodnik mladog tima.

Jajčani su odlučili napustiti Prvu ligu FBiH i krenuti od nule, a okosnicu tima čine mladi igrači. Smajić je tu da im pomogne, kako na terenu, tako i van njega.

“Pandemija COVID-a mnogo toga je promijenila u svim životnim sferama pa tako i u nogometu. NK Metalleghe BSI se vratio u najniži nogometni razred, a ja sam odlučio da u skladu sa mojim godinama , aktivnim igranjem pomognem klubu koji je meni mnogo dao i pomogao na zalasku moje profesionalne karijere. Pokušavam da svoje iskustvo i znanje na samom terenu u igri prenesem saigračima, među kojima je i dosta njih tek izašlo iz juniorskog pogona. Nadam se da u tome i uspijevam,“ naglašava Smajić.

Nastupao je za najveće bh. timove, okušao su i u inostranstvu, a nosio i dres reprezentacije.

Prošle godine je bio igrač te sportski direktor Jajčana.

“Ipak prednost dajem terenu, gotovo cijeli svoj život sam proveo na terenu. Evo i sada, ova uloga mi ne pada teško, uživam u igri, igram za dušu, na samom terenu saigrače usmjeravam, dajem savjete… pa se nadam da i neke moje kritike shvataju kao pozitivnu stvar.  Poslije utakmice se družimo, pojedemo ćevape… Nadam se da od mene imaju veću korist nego štetu“.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga SBK:

Postigao je dva pogotka i dodao četiri asistencije u ligi koja i ne donosi puno zahtjeva.

“Kada volite nešto kao ja nogomet, nema veze koji rang igrate. I u ovom rangu ima lijepih golova, poteza, golmanskih odbrana…Ekipe nemaju rezultatskog imperativa, nogomet je u prvom planu. Naravno, ja i dalje volim pobjeđivati. Igraću dok mogu, dok trebam klubu, dok u meni još uvijek ima tog natjecateljskog žara“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi