Sulejmani pogodio za minimalac Benfice protiv Gil Vicentea

Liga kup Portugala

Sulejmani pogodio za minimalac Benfice protiv Gil Vicentea

Treće kolo grupe D portugalskog Liga kupa donijelo je susret favorizovane Benfice i Gil Vicentea. 

Meč igran na La Luzu završen je očekivanim trijumfom Benfice od 1:0, koja je do treće pobjede u ovom takmičenju došla pogotkom Miralema Sulejmanija iz 50. minuta.

Benfica je lider grupe D sa stopostotnim učinkom od tri pobjede odnosno devet bodova, dok je Gil Vicente drugu sa dva boda. Na trećem i četvrtom mjestu su Nacional i Leixoes koji iz dva meča imaju po jean bod.

Estoril je u grupi C na gostujućem terenu porazio Beiru Mar rezultatom 3:1. Cintra je domaće doveo u vodstvo nakon 24 minuta igre, i to je bilo sve što je domaćin uspio uraditi na današnjem meču.

Uslijedio je preokret Estorila koji su kreirali Pedro u 26., Balboa u 63., i Borges u 83. minutu.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Estoril je drugi u grupi C sa četiri boda koliko ima i trećeplasirani Belenenses, dok je Beira Mar na posljednjem četvrtom mjestu bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti