Sumorno popodne za Tottenham: Potop na Amexu, teška povreda kapitena

Potvrda krize Pijetlova

Sumorno popodne za Tottenham: Potop na Amexu, teška povreda kapitena

Navijači, igrači i stručni štab Tottenhama se u London vraćaju pognutih glava, u sumornom raspoloženju.

Pijetlovi su danas, u okviru 8. kola PL, gostovali na Amex stadionu gdje su upisali težak poraz od Brightona, rezultatom 3:0.

Tottenham igra loše ove sezone, a ako debakl protiv Bayerna u Londonu nije bio dovoljan, današnji poraz je potvrda krize u kojoj se nalaze Pijetlovi.

Počelo je danas užasno za Tottenham. Igrala se treća minuta kada je Llorisu koji je hvatao jedan loš centaršut domaćeg igrača ispala lopta, a Maupay zabio za 1:0. Ono što je bilo gore od primljenog gola jeste činjenica da se golman i kapiten Tottenhama u tom trenutku pokliznuo, nezgodno pao i čini se slomio ruku.

Umjesto Llorisa je na gol stao Gazzaniga, ali je teška povreda Francuza itekako potresla igrače Tottenhama koji su odigrali užasno prvo poluvrijeme - u kojem nisu napravili gotovo ništa.

Brigton je to iskoristio i u 32. minuti preko Connollyja, koji je pogodio iz drugog puta, povisio na 2:0.

Vodstvom domaćih od 2:0 se otišlo na odmor, a ni u nastavku se nije puno toga promijenilo za goste.

Sa druge strane, Brighton je nastavio zabijati. Domaći su jako lako došli do šanse, Connolly se fino namjestio i sa vrha kaznenog prostora, iskosa sa lijeve strane, pogodio za 3:0. Inače, 19-godišnji Connolly je danas prvi put počeo jednu utakmicu Premiershipa.

Prvu pravu, izgrađenu priliku Tottenham je imao 20-ak minuta prije kraja utakmice, ali Harry Kane nije uspio smanjiti zaostatak svog tima. Kasnije je pokušavao i Moura koji je ušao sa klupe, ali promjene rezultata nije bilo.

Do kraja je ostalo 3:0 za Brighton i sada se treneru Tottenhama Mauriciju Pochettinu stolica trese jače nego ikad.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham je ostao na 11 bodova i nalazi se na 6. poziciji. Po 11 bodova, ali i utakmicu manje od Tottenhama trenutno imaju Chelsea, Bournemouth i Crystal Palace.

Brighton je današnjom pobjedom došao do ukupno devet bodova i barem nakratko 12. pozicije na tabeli.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi