Tottenhamov stadion za nekoliko sati postao NFL teren, a svi se pitaju gdje je završio travnjak

Na sve su mislili

Tottenhamov stadion za nekoliko sati postao NFL teren, a svi se pitaju gdje je završio travnjak

E. Čaušević

Stadion Tottenhama koji je nedavno otvoren vjerovatno je jedan od najmodernijih na svijetu, a da su brinuli o svim detaljima pokazali su jučer.

Naime, Tottenhamov stadion će u naredne dvije sedmice biti poprište NFL utakmice između Oakland Raidersa i Chicago Bearsa. Stadion u Londonu će na dvije sedmice biti dom Raidersa i za svega nekoliko dana u potpunosti je sve spremno na NFL okršaj.

Mnogi su bili zabrinuti kako će travnjak na stadionu izgledati nakon ovog meča, ali nevjerovatne fotografije pokazale su da se igrači i navijači Tottenhama oko toga uopšte ne moraju brinuti.

Teren je doživio veliku promjenu i sada ima podlogu za NFL meč. Zanimljivo da se travnjak na kojem Tottenham igra sada nalazi ispod tribine stadiona i u roku nekoliko sati ovaj travnjak ponovo može biti na terenu kao da se ništa nije desilo.

Ova način uklanjanja travnjaka je Tottenham morao imati na svom terenu jer je klub potpisao saradnju s NFL-om da se godišnje moraju odigrati dvije utakmice ove lige.

 Tottenham's stadium has transformed for the NFL

 Oakland and Chicago will battle it out in North London

 Spurs' stadium looks unrecognisable decked out in NFL gear

Potražite više informacija na temu Premier league:

Image

Top Komentari

pjanke_1
Ovako ce i kod nas
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi