Sumrak fudbala u Lukavcu

Četiri kola prije kraja potjerano devet igrača

Sumrak fudbala u Lukavcu

Edmir Škorić

Lukavčani su, čini se, preživjeli ispadanje u niži rang, ali problemi s kojima se igrači i i stručni štab Radničkog suočavaju su sve samo ne normalni.

Upravni odbor FK Radnički, koji radi od početka nove godine, sastao se sinoć, a epilog sastančenja bio je sramotan - donesena je odluka da se četiri kola prije kraja zahvali devetorici fudbalera na saradnji. Zašto? 

Odjednom su u Upravi kluba shvatili da im pojedinci ne trebaju i da je vrijeme da im se "zahvale" za sve. Ni manje ni više, četiri kola prije kraja. 

Čelni ljudi Radničkog opravdali su svoju ulogu konstatacijom da priliku daju nekim mlađim igračima. Podsjećanja radi, prije nekoliko sedmica je Radnički bio prežaljen, klub sada ima 12 bodoav više od Branitelja, koji se nalazi u opasnoj zoni.

U svakom slučaju, uprava Radničkog se prema većini igrača ponijela kao prema psima lutalicama, a naš izvor blizak klubu otkriva da je nova uprava igračima isplatila samo jednu i po platu od početka 2016. godine. Trojica igrača, koji su na listi otpisanih, nisu imali ni plaćena liječenja unatoč teškim povredama. I nakon svega toga, dobili su slobodne papire i, pazite sad, rečeno im je da se klub u zadnja četiri kola oslanja na mlađi kadar.

A ono što je jako važno naglasiti, igrači Radničkog koji su ostali u klubu, stali su uz svoje kolege, te im daju bezrezervnu podršku. Odbili su danas da treniraju i ne žele trenirati dok se ne riješi status njihovih kolega.

U problemima se našao i trener Radničkog Denis Sadiković, koji je preuzeo ekipu onda kada su je već svi otpisali. Kada se preživilo mnogo teških utakmica, iščupalo iz mrtvih, gospoda iz Uprave je samo prekrižila devetoricu igrača.

Očito je da su pojedinci zalutali u fudbal, a dok je takvih, nema straha za budućnost bh. klubova. Niti će biti klubova, niti budućnosti. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Igrači koje je uprava Radničkog potjerala su Jogunčić, Konjhodžić, Berbić, Skulić, Todorović, Beganović, Omerdić, Suljić i Terzić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi