Stoperski dvojac reprezentacije BiH

Šunjić i Aničić: Ozbiljno se pripremamo i želimo tri boda

Dino Kurbegović

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je odradila jutarnji trening, a medijima su se ispred igrača obratili Toni Šunjić i Marin Aničić. Nekadašnji saigrači iz mostarskog Zrinjskog, a sada internacionalci u Njemačkoj i Kazahstanu potvrdili su dobru atmosferu u našem taboru, te ozbiljnost prve utakmice i da se kvalifikacije otvore na najbolji mogući način.

Defanzivac njemačkog Stuttgarta nada se prvoj pobjedi u novim kvalifikacijama.

"Pripreme teku dobro, baš se ozbiljno pripremamo za narednog protivnika. Svi se sjećamo starta prošlih kvalifikacija, kako smo krenuli i to ne smijemo da sada dozvolimo. Želimo tri boda na startu, kada je u pitanju protivnik nismo još dobili nešto mnogo informacija, to ćemo vjerovatno imati priliku da se upoznamo u narednim danima kako se bude bližila utakmica. Ne smijemo nikada podcijeniti, svakako da smo mi favoriti, ali to moramo i dokazati. Ja sam spreman i ako dobijem priliku nastojat ću da opravdam povjerenje, konkurencija u reprezentaciji je velika, ali to je i dobro svi dobro rade i ko god dobije priliku vjerujem da će je iskoristiti" istakao je Toni Šunjić.

Njegov cimer iz reprezentacije i nekadašnji saigrač u mostarskom Zrinjskom, a sada stoper prvaka Kazahstana, nada se dobrom početku kvalifikacija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Naravno da Estonija nije naivan protivnik, ali mi se ozbiljno i studiozno pripremamo za našu prvu prepreku. Respektujemo protivnika, ali sve će ovisiti o nama i našoj igri, tako da je sve do nas kakav će rezultat na kraju da bude. Sigurno da je svake kvalifikacije bitno da se otvore pobjedom, radi dalje sigurnosti,optimizma koji se dalje prenosi, na naredne utakmice.Imamo odličnu atmosferu u reprezentaciji, te vjerujem da ćemo je u utorak prenijeti i na teren" kazao je Marin Aničić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi