Šunjićev Dinamo zagorčao život Spartaku i usrećio navijače CSKA

Rusko prvenstvo

Šunjićev Dinamo zagorčao život Spartaku i usrećio navijače CSKA

E. Škorić

Završeno je prvenstvo u Rusiji, a prvak je moskovski Lokomotiv

Lokomotiv je u prošlom kolu osigurao titulu, pa je bio miran pred današnje mečeve 30. kola. Opušteni tim Kokomotive poražen je od Arsenal Tule s 2:0 u gostima.

CSKA Moskva je slavio protiv Anžija s 2:1 i tako se domogao durgog mjesta i direktnog plasmana u Ligu prvaka, dok je gradski rival Spartak pao na treće mjesto i mora igrati kvalifikacije.

Spartak je poražen pred svojim navijačima od Dinama s 1:0, a za goste je odigrao dobar meč bh. reprezentativac Toni Šunjić.

Krasnodar i Zenit igrat će u Evropskoj ligi, a iz lige su ispali SKA i Tosno, dok će Amkar i Anži igrati doigravanje za ostanak u društvu najboljih ruskih timova.

Ruska Premier liga, 30. kolo:
Amkar - Akhmat 0:0
Arsenal - Lokomotiv 2:0
CSKA - Anži 2:1
Rostov - Ural 1:0
Krasnodar - Rubin 1:1
Spartak - Dinamo M. 0:1
Ufa - Tosno 5:0

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi