Pala je mrtva glava, a njima je svejedno: Kada vas napadnu, morate se braniti!

Nevjerovatna izjava potpredsjednika Spartaka

Pala je mrtva glava, a njima je svejedno: Kada vas napadnu, morate se braniti!

Midhat Šljivak

Meč Evropske lige između Athletic Bilbaa i moskovkog Spartaka privukao je najviše pažnje tokom sedmice, ali ne zbog ljepote fudbala, već zbog dešavanja van stadiona.

Pred utakmicu došlo je do velikog sukoba navijača. Veliki broj osoba je povrijeđen, a jedan policajac je umro od srčanog udara nakon što je pogođen bakljom.

Iako španski mediji tvrde da su nerede započeli ruski huligani, potpredsjednik Spartaka Nail Izmailov je donio posve drugačije informacije, a njegova izjava je izazvala pravi revolt u Baskiji.

"Znali smo od početka da nećemo biti srdačno dočekani u Bilbau. Čak su i mediji prije utakmice pisali o nasilnim navijačima Spartaka što je dovelo do napada lokalnih ultrasa, ali i osiguranja utakmice. Kada ste napadnuti, morate se braniti", rekao je Izmailov.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Nakon nereda devet osoba je uhapšeno od čega su tri osobe sa ruskim pasošima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi