Šuntić junak Goražda, Žepče i Famos uvjerljivi

Druga liga Centar, 16. kolo

Šuntić junak Goražda, Žepče i Famos uvjerljivi

Samir Mlaćo

Zanimljivo je bilo i na terenima Druge lige FBiH grupa Centar. Odigrani su susreti 16. kola, a jesenji prvak Goražde slavio je pogotkom Šuntića u 39. minuti sa 11 metara kod Azota (1:0).

U lokalnom derbiju Natron je rezultatom 2:1 savladao Moševac. Domaći su poveli pogotkom sa 11 metara preko Spahića, da bi na 2:0 povisio u 15. minuti Joldić.

U 21. minuti sa 11 metara smanjuje Kovačić, što je ujedno bio i konačan rezultat ovog meča.

Žepče je sa 4:1 nadigralo Rudar iz Zenice, dok je Famos sa 6:0 deklasirao Krivaju.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Pobjeda i Usora su remizirali (2:2), a Ilijaš je bio bolji od Jedinstva 3:0. Zanimljiv meč viđen je u Jelahu gdje su se sastali Borac i Bosna Union. Završilo je 3:2, a domaći su imali prenost od 2:0 nakon 25 minuta. Gosti su četiri minute prije kraja došli na 2:2, međutim junak domaćih bio je u 88 minuti Vedad Mudrov.

Goražde je i dalje prvoplasirano sa 35 osvojenih bodova, a na drugom mjestu je Moševac sa 30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi