Zbog propasti Super lige "suze lije" i LeBron James

Imao je svojih interesa

Zbog propasti Super lige "suze lije" i LeBron James

Adnan Beganović

Projekat osnivanja Super lige u kojoj bi igrali najbogatiji fudbalski klubovi Starog kontinenta je definitivno propao, a zbog takvih dešavanja nije sretan jedan od najboljih košarkaša svih vremena LeBron James.

Objava "12 otpadnika" kojom su obavijestili sportsku javnost da osnivaju Super ligu izazvala je velike potrese, ne samo u Evropi, nego širom svijeta.

Naravno, na odgovor UEFA-e nije trebalo mnogo čekati, a sinoćnji izlazak iz projekta šest klubova sa Otoka zapravo je označio i kraj Super lige koja je propala za manje od 48 sati.

A, zbog čega LeBron daleko od Evrope "suze lije? Naime, jedan od najboljih svjetskih košarkaša svih vremena, iako još nije završio karijeru, odlučio je svoje bogatstvo povećati i to preko fudbala.

LeBron je prije desteak godina postao jedan od manjinskih vlasnika Liverpoola s obzirom da je za oko pet miliona dolara kupio dva posto dionica ovog slavnog kluba.

Međutim, to nije sve, odnosno košarkaš LA Lakersa je prije nešto više od mjesec dana postao manjinski vlasnik i kompanije "Red bird" koja je sa 750 miliona dolara investicija "ušla" u sport. A, upravo je Liverpool jedan od klubova u koje je investirala pomenuta kompanija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Upravo zbog toga danas inostrani mediji pišu da James radi na "amerikanizaciji" sporta i s obzirom na svoja ulaganja imao je interes za uspjehom Super lige.

Međutim, na njegovu žalost projekat je propao. Chelsea, City, United, Tottenham, Liverpool, Arsaenal, Atletico Madrid i Inter su službeno odustali od Super lige, a očekuje se da isto urade i Real, Barcelona, Milan, te Juventus.

Top Komentari

makelele
aha, Lebron ko bisere suze lije, dok sapuce ime tvoje, jos na tebe sve ga sjeca
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi