Carragher "sahranio" Superligu: Fotografija izazvala ogromne reakcije fudbalskog svijeta
FOTO: EPA

Legendarni fudbaler se prvi oglasio

Carragher "sahranio" Superligu: Fotografija izazvala ogromne reakcije fudbalskog svijeta

H. Zilić

Superliga lagano, ali sigurno ide prema raspadu.

Prvi je ruke digao Chelsea, a nakon njega Manchester City, Liverpool, Atletico, čekaju se i ostali klubovi.

Novi haos izazvao je brojne reakcije širom fudbalske Evrope, a na račun Superlige najoriginalniju šalu lansirao je legendarni Jamie Carragher.

Legenda Liverpoola i engleske reprezentacije je "sahranio" Superligu zanimljivom fotografijom koju je podijelio na Twitter nalogu.

Superliga se polako raspada, a usljed pritiska ostavku je na mjesto izvršnog odbora Manchester Uniteda dao Ed Woodward, kojeg je jučer prozivao prvi čovjek UEFA-e Aleksandar Čeferin.

Večeras će navodno biti održan sastanak timova koji su trebali da igraju Superligu, ali većina ih je već odlučila da istupi.

UEFA je zajedno s nogometnim savezima iz Engleske, Španije i Italije te lokalnim ligama izdala priopćenje u kojem je odlučno osudila projekt Superlige i zaprijetila tim klubovima (12) izbacivanjem ne samo iz evropskih kupova, već i iz domaćih prvenstava. Nogometaši koji igraju za ove klubove mogu biti isključeni iz igranja na međunarodnim turnirima poput Evropskog ili Svjetskog prvenstva.

Iako je izvorni projekt pretpostavljao da će Superliga započeti u sezoni 2024/25, UEFA-ina reforma i njezini radikalni koraci značili su da su osnivači natjecanja spremni započeti projekt već u avgustu ove godine. Prema neslužbenim informacijama, UEFA bi čak razmislila o izbacivanju ovogodišnjih polufinalista Lige prvaka ( Chelsea , Manchester City i Real Madrid).

Top Komentari

user1583752673
Dugo su trajali. Rip haha
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi