Osnivači Superlige misle na svaki detalj: Diletta Leotta je džoker iz rukava

Počela su razna pisanja

Osnivači Superlige misle na svaki detalj: Diletta Leotta je džoker iz rukava

H. Zilić

Razna pisanja vezano za Superligu mogu se pronaći u evropskim medijima, a pojedini italijanski mediji donose vijest koja bi mogla biti interesanta za fanove.

Italijanska novinarka Dilerra Leotta mogla bi postati zaštitno lice Superlige, odnosno prva novinarka nove bogate lige. Naravno ovo sve treba uzeti sa rezervom, jer je Superliga probudila razne teorije u medijima.

Poznato je da Diletta profesionalno obavlja poslove na utakmicama Serije A. Redovno prati utakmice vodećih italijanskih klubova, a u Superligi bi igrali Juventus, Milan, Inter, eventualno i Napoli.

Posljednji angažman je imala upravo na utakmici Rossonera, kada je izvještavala sa meča Milan - Genoa.

Čelnci Superlige počeli su misliti na svaki detalj, pa i onaj medijski, a zbog svoje popularnosti Diletta bi sigurno bila kao šlag na tortu. Atraktivna novinarka je nedavno i pokrenula svoju radijsku emisiju o dešavanjima u Seriji A.

Pored toga, Superliga čeka i još jednu sponzorsku injekciju. Plan je bio da RB Salzburg i RB Leipzig budu učesnici zbog Red Bulla, ali taj im je plan propao pa se čeka naredni korak. Navodno bi mogli "koketirati" sa Zenitom i tražiti neku jaku finansijku injekciju u Rusiji.

Mnogo špekulacija i pisanja, raznih teorija i svi sa nestrpljenjem čekaju konačnu finalizaciju ove cijele priče koja je uzdrmala fudbalski svijet, ali i sport generalno.

Oglasi

Najnovije vijesti