Sudije odbijaju da sude Superligu

Saopštenje portugalskih sudija

Sudije odbijaju da sude Superligu

E. Škorić

U Portugalu je došlo do pobune po pitanju Superlige, a glas su digli predstavnici Udruženja sudija u toj zemlji.

Udruženje portugalskih sudija izdalo je saopštenje u kojem su poručili da odbijaju mogućnost da sude na utakmicama novonastale Superlige, oko koje se podiglo dosta prašine nakon što je saopćeno da ista starta početkom naredne sezone.

Predsjednik ovog udruženja Luciano Gonsalves odbacio je mogućnost da sudije iz portugalskog šampionata učestvuju u Superligi.

"Portugalske sudije biće dostupne za arbitražu u domaćem prvenstvu i takmičenjima pod okriljem UEFA i FIFA, dok to neće biti slučaj sa ostalim nadmetanjima koji nisu deo navedenih institucija", rekao je Gonsalves.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

S obzirom da Superliga raspolaže velikim novcem, nema sumnje da će svejedno naći grupu kvalitetnih sudija koji će glavom bez obzira htjeti da dijele pravdu na najvećim nogometnim utakmicama.

Podsjetit ćemo da je za sada poznato 12 sigurnih učesnika Superlige, a to su: Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Barcelona, Atletico, Real, Inter, Juventus i Milan.

Promo

Top Komentari

Zoilomas
Znaci ostaje da u Super Lizi igraju igraci koji ce biti pohlapljive izdajice a i sudije koje nikad nisu marile za fudbalom. Hahaha eto kakva Super **** Liga se rodi.
4 1
DamirT
Ma nema od ove lige nista.Yebale ih pare
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi