Tri super jaka tima odbila Superligu!

Složni u svojoj odluci

Tri super jaka tima odbila Superligu!

A. Čaušević

Sasvim očekivano 12 klubova koji su formirali Superligu će naići na otpor jer nisu svi sasvim voljni tek tako pristati da igraju u potpuno novom i "eksluzivnom" takmičenju.

Superliga za sada ima 12 članova i za planiran format potrebno joj je još osam klubova. Neki od klubova koji su bili potencijalni kandidati su poslali odbijenice.

Bayern Minhen, Borussija Dortmund i RB Leipizg su bili složni se tu odlučili da ne nastupe u novoformiranom takmičenju što je prvi javni udarac za "odmetnike."

"Članovi odbora Udruženja europskih klubova (ECA-a) sastali su se na virtualnoj konferenciji u nedjelju navečer i odlučili da je odluka donesena u petak još uvijek važeća”, poručio je Hans-Joachim Watzke, alfa i omega Borussije Dortmund.

"Odluka znači da će klubovi podržati planiranu reformu Lige prvaka. Članovi odbora bili su jasni u odbijanju planova o kreaciji Superlige. Njemački klubovi koji su bili prisutni na sastanku, Bayern i Borussia Dortmund, 100 posto su podržali takvo stajalište."

Oglasi

Izvori bliski uglednom Sky Sportu tvrde da je i RB Leipzig iako je omržen kod njemačkih navijača zbog svoje vlasničke strukture protiv Superlige.

Kada je u pitanju format Superlige 20 klubova će biti podijeljeno u dvije grupe od po deset ekipa. Nakon grupne faze tri provoplasirane ekipe idu direktno u četvrtfinale.

Četvrti i peti iz svake grupe će igrati play-off za četvrtfinale. Nakon što se saznaju svi četvrtfinalisti igrat će se polufinale, pa finale na neutralnom terenu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Među osnivačima takmičenja se nalaze Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Barcelona Chelsea, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Real Madrid i Tottenham.

Inače, u Švicarskoj je u toku sastanak čelnih ljudi UEFA-e. Za sada sa upućene samo prijetnje i najavljene tužbe, a sada je za očekivati i prve konkretne poteze.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

miki30
Koliko je jak Bayern financiski vidi se i na ovom primjeru. Odbijaju milione, možda i milijarde jer nemaju potrebu prodavati se zbog novca. Engleski klubovi ionako pripadaju nekim Arapima, Kinezima žude za još više dolara, Real i Barsa u dugovima do guše i nadu vide u ovoj nekoj Superligi. Prodali bi i dušu za pare. Bayern je njima svima baba, kad svi gledaju da prave neke arene, Bayern to uradio već prije 7 godina.
11 3
miki30
A i Italijani ništa bolji. Klubovi nemogu više konkurisati sa najboljima u Evropi, infrastruktura katastrofa, stadioni zastarjeli tako da se i oni logično pridružuju ovom projektu jer im je to jedina nada priključiti se ponovo najjačima. Pa jedan AC Milan 15 godina nemože da napravi ništa u ligi šampiona a hoće u superligu.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi