Sušić, Mbappe, Ibrahimović... L'Equipe odabrao najboljih 11 PSG-a svih vremena

U lijepom je društvu bivši bh. selektor

Sušić, Mbappe, Ibrahimović... L'Equipe odabrao najboljih 11 PSG-a svih vremena

S. Grebović

Zanimljivo da je francuski časopis iz najbolje postave PSG-a svih vremena izostavio Neymara, koji danas važi za prvi zvijezdu ekipe sa Parka Prinčeva.

Samo titula u domaćem šampionatu nikako ne može zadovoljiti ambicije bogatih arapskih vlasnika PSG-a. Stotine miliona uloženih eura u stvaranje tima za osvajanje toliko željene Lige prvaka su još jednom propale.

Parižani su ove sezone ispali u osmini finala Lige prvaka, nakon što ih je eliminisao Manchester United. U prvoj utakmici na Old Traffordu činilo se da su Sveci riješili pitanje prolaska jer su slavili sa 2:0, da bi na svom terenu u revanšu doživjeli hladan tuš porazom od 3:1.

PSG nije čak uspio osvojiti ni Kup Francuske budući da je u finalu nakon izvođenja jedanaesteraca izgubio od ekipe Rennesa.

U neka ljepša vremena Parižane je vratio ugledni sportski časopis u Francuskoj L'Equipe koji je prije neki dan sastavio najboljih 11 ovog tima sa Parka Prinčeva u historiji.

Na golu se našao legendarni čuvar mreže Bernard Lama. Za desnog beka je izabran Jean Luc Sassus, a za lijevog Brazilac Maxwell, dok štoperski tandem čine Ricardo Gomes i Thiago Silva, koji i dan danas nosi dres ovog kluba.

Na sredini je svoje mjesto našao još jedan Brazilac Rai, uz Luisa Fernandesa i našeg Safeta Sušića. Pakleni napad čine sjajni Alžirac Mustapha Dahleb, zatim Kylian Mbappe, najveći talenat u današnjem fudbalu, te maestralni Zlatan Ibrahimović.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Top Komentari

Benjamingst
Safet da igra danas, on bi bio naj bolji igrac na svijetu uz Ronalda I Messia....
13 1
Benjamingst
Sajo je bio igracina.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti