Sušić napušta Venlo na kraju sezone

Holanđani mu našli zamjenu

Sušić napušta Venlo na kraju sezone

Bivši reprezentativac BiH Tino Sven-Sušić definitivno će napustiti Venlo, javljaju mediji iz Holandije.

Sušić je dolaskom u Venlo u potpunosti revitalizirao svoju karijeru i njegovo ime sve češće je predmet medijskih špekulacija, a da će ga teško zadržati svjesni su i u holandskom klubu za koji nastupa.

Tamošnji mediji izvještavaju da su mininalne šanse da Sušić i sljedeće sezone nosi Venlov dres, te da iz tog razloga u klubu već neko vrijeme tragaju za njegovim nasljednikom, u čemu su, čini se, uspjeli.

Naime, u slučaju da Sušić po završetku sezone napusti klub, njega će naslijediti Richard Neudecker koji će u Venlo stići iz njemačkog drugoligaša St. Paulija, gdje se u prethodnoj sezoni zbog povreda nije naigrao.

Našem fudbaleru je nedavno aktivirana klauzula prema kojoj mu se ugovor produžio za dodatnu godinu, odnosno do 2020., što znači da će u slučaju transfera Venlo dobiti određeno obeštećenje.

"U posljednje vrijeme je bilo mnogo klubova koji su bili zainteresovani za Sušića. Zato smo zadovoljni što će ugovorom za Venlo biti vezan i naredne sezone", kazao je sportski direktor kluba Stan Valckx, priznaviši kako bi u slučaju prodaje volio da se radi o iznosu sa sedam cifara.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Kao potencijalne destinacije za Sušića pominju se Groningen, pojedini klubovi iz Turske, te Brescia koja se nakon nekoliko godina tavorenja u Seriji B vratila u elitu.

U ovoj sezoni Sušić je, podsjetimo, odigrao 27 utakmica u Eredivisiji i pritom je postigao pet pogodaka uz dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi