Sušić pakuje kofere? Stiglo nekoliko ponuda, jedna iz Serije A

Bh. fudbaler igra odlično za Venlo

Sušić pakuje kofere? Stiglo nekoliko ponuda, jedna iz Serije A

Koloniju bh. fudbalera u italijanskoj Seriji A mogao bi povećati Tino Sven Sušić.

Nakon što se mučio po Belgiji i Izraelu, ovaj nekadašnji član reprezentacije BiH igra kao preporođen za holandski Venlo i sjajne partije rezulzirale su sve češćim napisima oko eventualnog transfera, a da bi se to moglo dogoditi pišu i Holanđani.

Za Sušićeve usluge najprije je bio zaigrao tamošnji Groningen, no vi.nl sada javlja da su u igri i pojedini klubovi iz Turske, kao i Brescia koja se nakon osam godina tovarenja u Seriji B uspjela vratiti u elitu.

Najupornija je upravo Brescia, čiji se čelnici uveliko spremaju za nadolazeće okršaje sa Juventusom, Milanom, Interom i drugima. Na čelu kluba je kontroverzni Massimo Cellino, koji je u svom vlasništvu imao još Cagliari i Leeds, a navodno već u prvoj sezoni s Brescijom želi dohvatiti Evropu i špekuliše se kako pored Sušića na svom radaru ima i Marija Balotellija.

U ovom trenutku nije poznato koliko će Venlo tražiti za našeg fudbalera, kojem je nedavno aktivirana klauzula prema kojoj je za ovaj klub ugovorom vezan još godinu dana. Da interesovanja za njegovim uslugama itekako postoji potvrdio je i sportski direktor Venla Stan Valckx.

"U posljednje vrijeme je bilo mnogo klubova koji su bili zainteresovani za Sušića. Zato smo zadovoljni što će ugovorom za Venlo biti vezan i naredne sezone", kazao je Valckx, priznaviši kako bi u slučaju prodaje volio da se radi o iznosu sa sedam cifara.

Uzimajući u obzir partije koje pruža u ovoj sezoni, kao i spremnost Venla da na njemu zaradi, mediji u Holandiji pišu kako Sušić ima potencijal da ovog ljeta napravi lijep iskorak u svojoj karijeri.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

U ovoj sezoni Sušić je, podsjetimo, odigrao 25 utakmica u Eredivisiji i pritom je postigao pet pogodaka uz jednu asistenciju.

Ukoliko nastavi s dobrim igrama, nema sumnje da bi vrlo lako mogao vratiti i status reprezentativca BiH koji je posljednji put imao u vremenu kada je na čelu Zmajeva bio Mehmed Baždarević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi