Sušić: Nisam mogao zaspati, za Pjanića nemam alternativu!

Selektor u razgovoru za SportSport.ba

Sušić: Nisam mogao zaspati, za Pjanića nemam alternativu!

E. Škorić

Selektor bh. reprezentacije Safet Sušić nije mogao sinoć zaspati kada je saznao da je Miralem Pjanić povrijeđen i da je upitan njegov nastup protiv Grčke.

 

 

Upravo je potpisnik ovih redova sinoć poslao SMS selektoru s informacijom da je Pjanić doživio strašnu povredu i da nas prvi dojmovi nimalo ne ohrabruju. Ono što se Miralemu dogodilo u pobjedi Rome protiv Genoe zasigurno je uzdrmalu kompletnu bh. sportsku javnost, ali tek selektora.

 

"Poslao si poruku sinoć da ne bih mogao zaspati? Uzdrmala me vijest", kazao nam je Sušić, dodavši:

 

"Šalim se,  naravno. Neću da budem previše skeptičan u ovom trenutku, vidjet ćemo. Pričao sam s Pjanićem. Sutra će raditi magnetnu rezonancu i onda će se više znati. Ne bih da pričamo puno o tome dok ne bude poznato više informacija."

 

U ovom trenutku mnoge zanima ko bi mogao zaigrati protiv Grčke na poziciji Pjanića ukoliko se ovaj ne oporavi do 22. marta.

 

"Nemam alternativu za Pjanića! On je jedan od najvažnijih igrača u našoj ekipi i  vidjeli smo koliko nam je nedostajao u Grčkoj. Prema tome, neću da razmišljam o tome da ne igra. Tek kad bude stoposto sigurno, onda ćemo o tome pričati", ističe Pape, dodavši za kraj:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

"Pratim sve igrače i njihove nastupe. Salihović se oporavlja, trenira pomalo i vidjet ćemo hoće li biti dobro do utakmice. U četvrtak ujutro će biti poslani pozivi svim igračima, a tada je zakazana i konferencija za novinare na kojoj ćemo diskutovati o svemu, a i tada ćemo znati situaciju oko Pjanića."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.