Selektor Safet Sušić za SportSport.ba

Sušić: Ovakve prilike su najbolje da nas svijet bolje upozna

M. Skaka

Bh. reprezentacija u srijedu navečer igra posljednju utakmicu 2012. godine, a selektor Safet Sušić nada se da ćemo istu završiti pobjedom nad Alžirom.

"Bilo bi lijepo godinu završiti dobrim rezultatom, a to nam je i cilj. Najvažnije da se ostavi dobar utisak, da se dobro odigra, ekipa Alžira sigurno nije loša, dosad su igrali na SP-u dosta puta. Znam Vahu, kakav je trener i koliko mu je stalo da svaku utakmicu pobijedi. Spremit će itekako dobru ekipu da nas pobijedi", kazao je Sušić za SportSport.ba, dodavši:

 

"Nemamo imperativ, ali igrači znaju, to im stalno ponavljam, svaka utakmica i svaki trening donose i odnose bodove. Svi oni koji imaju već u glavi utakmicu, koju u martu igramo protiv Grčke, moraju dati sve od sebe, da odigraju dobro i da skupljaju poene i da meni olakšaju u martu mjesecu, kada budem sastavljao ekipu."

 

"Očekujem i dobru igru i dobar rezultat. Nisam se odlučio za sastav. Svi su došli, Zahirović i Šunjić su otkazali. Večeras na treningu ćemo svi biti kompletni. Mujdža se žali na sitnu povredu i vjerovatno nećemo riskirati. Ukoliko bude htio, igrat će večeras", ističe Pape, koji ne poznaje najbolje Alžir, jedino čovjeka koji predvodi tu reprezentaciju:

 

"Ne poznajem Alžir. Mi ćemo gledati svoju igru, učinit ćemo sve da ostavimo dobar utisak. Našu reprezentaciju možda nedovoljno poznaju van Evrope, a svaka ovakva prilika je dobra da čitav svijet upozna o kakvoj se ekipi radi."

 

Za kraj i osvrt na kvalifikacije, onaj završeni dio, koji smo uspješno apsolvirali, ali i onaj koji tek slijedi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

"Ništa se nije uradilo preko nekog plana. Cilj nam je bio deset bodova, ostvarili smo to. Istina, nisam očekivao onako veliku pobjedu protiv Lihtenštajna, asve ostalo bilo je po planu. Jedino je problem što su i Grci ostvarili svoj plan. Vjerovatno će se te dvije reprezentacije do kraja boriti za prvo mjesto. Imamo priliku da ih u proljeće pobijedimo i da imamo tri boda prednosti u odnosu na njih."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti