Sušić: Potajno sam priželjkivao poziv Baždarevića

Fudbaler Sheriffa iz Tiraspola za SportSport.ba

Sušić: Potajno sam priželjkivao poziv Baždarevića

Novo ime na spisku Mehmeda Baždarevića je Mateo Sušić. 

Defanzivac Sheriffa iz Tiraspola je već neko vrijeme bio na radaru selektora bh. reprezentacije, a nakon zapaženih nastupa u trofejnom moldavskom klubu dobio je zvanično poziv i u nadolazećim prijateljskim utakmicama sa Luksemburgom i Švicarskom će pokušati opravdati ukazano povjerenje. 

"Prezadovoljan sam, šta drugo da kažem u ovakvoj situaciji. Od malena sam igrao za omladinske selekcije i normalno da mi je cilj bio da postanem 'A' reprezentativac, a moram priznati i da sam se potajno nadao pozivu. Kad si reprezentativac onda spadaš među najbolje igrače u svojoj zemlji i to mi čini zadovoljstvo. Na meni je da to dokažem i da opravdam povjerenje", kazao je Mateo Sušić na samom početku razgovora za SportSport.ba.

Mateo Sušić problema sa prilagodbom u reprezentaciji neće imati jer, kako kaže, već od ranije poznaje neke igrače.

"Sa mnom su igrali Višća, Graovac, Šunjić, Aničić... Bili smo zajedno u omladinskim selekcijama BiH, a sa nekima sam dijelio svlačionicu i u Zrinjskom. Biće vremena da upoznam i ostale poput Džeke, Pjanića..."

Pred reprezentacijom BiH su krajem mjeseca prijateljske utakmice s Luksemburgom i Švicarskom, prva se igra 25, a druga 29. marta. 

"To su dobre provjere za naš tim. Švicarska ima reprezentaciju koja ostvaruje dobre rezultate i ta utakmica protiv njih će nam poslužiti kao dobra provjera. Luksemburg je već slabiji protivnik, ali u svakoj grupi imaš jednu takvu reprezentaciju koja je više defanzivno orijentisana. I ta provjera ima svrhu, jer nekada treba isprobati i nove igrače", dodaje Sušić.

Ovaj 25-godišnji Mostarac u Sheriff je stigao u januaru 2015. godine iz Cluja, a u Tiraspolu je već nagrađen i kapitenskom trakom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Jako sam zadovoljan u Sheriffu, igram konstantno i to je najbitnije. Postao sam i kapiten kluba, no jedino mi je žao što smo u prvenstvu kiksali protiv drugoplasirane momčadi i sada su nas prestigli na tabeli. Do kraja sezone će biti još jedna međusobna utakmica i vjerujem da ćemo slaviti i osvojiti naslov", riječi su Sušića na kraju razgovora za SportSport.ba. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi