Sušić: Pustili su me na miru kada je Safet otišao

Osvrnuo se i na mogući transfer

Sušić: Pustili su me na miru kada je Safet otišao

Bh. reprezentativac Tino Sven Sušić najvjerovatnije će u nadolazećem prijelaznom roku napustiti Hajduk.

Sušić je zahvaljujući svojim ovosezonskim nastupima od strane Sportskih novosti ocijenjen najboljim fudbalerom u HNL-u i nakon četiri sezone će vjerovatno promijeniti sredinu, a u posljednje vrijeme se najviše dovodi u vezu sa pojedinim engleskim i španskim klubovima. 

"Šta će biti dalje, još uvijek ne znam, niti sve ovisi samo o meni. Ako se sve posloži, a pritom mislim da dobru ponudu, na interes Hajduka da me proda, onda bi mogla biti zadnja. Pojavit ću se sigurno na prozivci i krenuti s pripremama", izjavio je Sušić u razgovoru za hrvatski list 24 sata. 

Sušić ne krije želju da karijeru nastavi na Otoku.

"Više volim engleski fudbal od španskog. Pun je duela, kontakata i odgovara mi što svi igraju čvrsto i agresivno. Ne bih mogao odgledati recimo cijelu utakmicu Getafe-Levante, ali Watford-Bournemouth bih jer se uvijek nešto zanimljivo dogodi", istakao je Sušić.

Na pitanje je li otac Sead zadovoljan, mlađi Sušić je odgovorio:

"On je moj najveći kritičar i najveća podrška. Već dugo me nije kritikovao, znači da je zadovoljan. Otkad sam počeo igrati nikad me nije samo hvalio, uvijek je pokušavao ukazivati na greške, da budem još bolji. To mi je puno pomoglo, želio sam dokazati da mogu bolje, da više treniram, bolje igram..."

Odlazak Safeta sa selektorske pozicije mu je donio potrebni mir.

"Puno je manji sada pritisak. Pustili su  me na miru, manje se priča o meni", kazao je Sušić i na kraju se osvrnuo na naredne reprezentativne akcije.

"Nema odmora, najprije imamo prijateljsku utakmicu sa Španijom pa zatim putujemo na Kirin kup u Japan. Navikao sam već, zato sam dobio par dana odmora ranije od ostalih", istakao je bh. reprezentativac. 

Sušić je ove sezone u prvenstvu postigao 12 golova i upisao pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti