Sušićeva Alanya na pragu opstanka

Turska

Sušićeva Alanya na pragu opstanka

Edmir Škorić

U meču 27. kola turske Superlige Alanyaspor je na gostovanjuj kod Gaziantepspora slavio s 3:2.

Tim Safeta Sušića skoro je pa i osigurao opstanak trećom vezanom pobjedom. Alanyaspor je sada s 34 boda na 10. mjestu, dok Gaziantepspor, koji je danas poražen kod kuće, ima 22 boda i sa Rizesporom i Adanasporom se nalazi u opasnoj zoni.

Love je u 22. minuti načeo mrežu domaćina, da bi u nastavku Fernandes u 68. i Candeias u 71. minuti ovjerili pobjedu ekipi koju vodi bivši bh. selektor.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Pedroso je u 87. minuti postigao tek utješni pogodak za Gaziantepspor. Nakon toga, u nadoknadi, Ghilas s penala smanjuje na 3:2, no nije bilo vremena za potpuni povratak domaćih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi