Sušićev Alanyaspor prokockao veliku prednost protiv Fenera

Tursko prvenstvo

Sušićev Alanyaspor prokockao veliku prednost protiv Fenera

Fudbaleri Fenerbahčea slavili su večeras pobjedu na gostovanju kod Alanyaspora sa 3:2 u okviru 24. kola turskog prvenstva.

Ekipa Alanyaspora, koju sa klupe predvodi bh. stručnjak Safet Sušić, odigrala je sjajno prvih 20-ak minuta protiv velikog rivala. 

Domaći su poveli već u 2. minuti kada je strijelac pogotka bio Fernandes. Već u 15. minuti bilo je 2:0 nakon pogotka Vagnera Lovea. Tada se činilo da je Fenerbahče na koljenima, ali oni su se veoma brzo vratili u meč.

Gosti su do prvog gola stigli u 31. minuti kada je vlastitu mrežu zatresao Omeruo, a samo osam minuta kasnije Fernandao je postigao gol za izjednačenje i konačan rezultat prvog dijela meča.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Drugo poluvrijeme je donijelo još jedan pogodak i to ponovo u mreži domaće ekipe. Strijelac je ovog puta u 58. minuti bio Chahechouhe za pobjedu Fenerbahčea.

Bio je ovo drugi uzastopni poraz Alanyaspora nakon kojeg su ostali na 15. mjestu sa 25 osvojenih bodova. S druge strane, Fenerbahče je ovom pobjedom skočio na 3. mjesto sa 44 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi