Šuška se o financijskim problemima: Francuski fudbaler prodao medalju sa Svjetskog prvenstva
Foto - EPA

Neimenovani fudbaler se riješio uspomene

Šuška se o financijskim problemima: Francuski fudbaler prodao medalju sa Svjetskog prvenstva

M. Šljivak

Reprezentacija Francuske osvojila je trofej prvaka svijeta na Mundijalu koji je održan prije dvije godine u Rusiji.

Trikolori su odigrali fantastično prvenstvo i na kraju su došli do zlata pobjedom u finalu nad Hrvatskom rezultatom 4:2.

Radost nakon trofeja je bila neizmjerna. Igrači su ponosno pozirali s medaljama, a nepune dvije godine kasnije jedan od njih se odlučio na prodaju iste.

Neimenovani fudbaler je medalju poslao na aukciju i za nju je uspio uzeti cifru od 71.875 američkih dolara. To je potvrdila aukcijska kuća Juliens Auctions, ali nije dala ime fudbalera koji se riješio uspomene.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

S obzirom na to da nije poznato ime fudbalera koji je prodao medalju, pretpostavlja se da je neko upao u financijske probleme, a drugi špekulišu da će iznos biti uplaćen u dobrotvorne svrhe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi