Susova majstorija za pobjedu blijedog Milana nad SPAL-om

Serija A, 10. kolo

Susova majstorija za pobjedu blijedog Milana nad SPAL-om

Deseto kolo Serije A kompletirano je večeras duelom Milana i SPAL-a na San Siru. Milan je na kraju uspio slaviti minimalan trijumf (1:0) i doći do tri boda.

Rossoneri su od otvaranja utakmice djelovali dosta "blijedo", nisu imali ideje, nisu mogli uspostaviti inicijativu, ali su ipak imali nekoliko solidnih situacija pred protivničkim golom u prvom poluvremenu.

Svakako najbolju priliku za Rossonere u prvom dijelu je imao Castillejo u 12. minuti utakmice, ali je sa tek par metara zakucao loptu u prečku.

Domaći su, inače, u prvom dijelu u nekoliko navrata pokušavali proigrati Castilleja dugim loptama, ali od takvih akcija nije bilo ništa.

Treba pomenuti i solidnu šansu za SPAL u 36. minuti kada je Petagna snažno šutirao, ali je Donnarumma bio dobro postavljen.

Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0:0, da bi Milan do gola uspio stići u 63. minuti kada je Suso, koji je pet minuta ranije zamijenio Castilleja, majstorski pogodio iz slobodnjaka.

Milan je čini se zaigrao nešto bolje nakon postignutog gola, pa je u finišu meča Paqueta imao par solidnih šansi, ali nije uspio postići gol.

Pet minuta prije kraja meča je i SPAL zaprijetio. Kurtić je odlično skočio i opasno šutirao glavom, ali je lopta ipak otišla preko gola.

Na kraju je Milan slavio pobjedu i stigao do ukupno 13 bodova u Seriji A. Rossoneri su sada na 10. poziciji. SPAL je ostao na pretposljednjem mjestu na tabeli sa sedam osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bila je ovo i prva pobjeda trenera Piolija na klupi Milana.

Treba dodati da bh. fudbaler Rade Krunić opet nije dobio šansu za igru u ekipi Rossonera.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi