Crveni karton Viniciusu kap koja je prelila čašu: FS Španije otpisao šest sudaca!

Iglesias Villanueva prvi na udaru

Crveni karton Viniciusu kap koja je prelila čašu: FS Španije otpisao šest sudaca!

E. Ganibegović

Pravi haos dogodio se prije dvije noći na utakmici Valencije i Real Madrida. Na kraju je Vinicius Junior dobio crveni karton, a Fudbalski savez Španije na kraju je odlučio da suspenduje šest VAR sudija.

U okviru 35. kola španske Primere Real Madrid je prije dva dana poražen kod Valencije (1:0), no rezultat te utakmice najmanje je o čemu se govori.

Finiš meča donio je pravi haos. Navijači domaćeg tima na rasnoj osnovi su vrijeđali Viniciusa Juniora, a u sudijskoj nadoknadi nastao je opšti haos i tuča.

Epilog svega bio je crveni karton za Vinicusa Juniora, iako se pojavio snimak na kojem se jasno vidi kako on nije inicirao tuču nego da su prvu njega tukli, no na kraju je samo on platio cijenu isključenjem.

Glavni sudija ove utakmice, Ricardo de Burgos Bengoetxea, isključio je Brazilca nakon što je pregledao VAR snimak, a Fudbalski savez Španije sada je suspendovao čovjeka iz VAR sobe koji mu je pustio taj snimak, ali i još pet sudija.

Kako Marca piše, Savez nije bio nimalo zadovoljan načinom na koji je Iglesias Villanueva koji je bio u VAR sobi riješio scenu s isključenjem Viniciusa, jer smatra da Španac nije dao kompletnu sliku glavnom sucu.

Oglasi

Konkretno, sudac je na monitoru vidio samo trenutak kada je Vinicius udario Huga Duru, a nije vidio udarce koje je dobio Vinicius. Kao rezultat toga, Brazilac je bio jedini koji je dobio crveni karton, dok je napadač Valencije ostao na terenu.

U Savezu nisu razumjeli razlog zašto je Villanueva  odlučio sakriti snimak te su ga odlučili izbrisati s liste sudija La Lige, ali i pet drugih VAR sudaca.

Između ostalih sklonjena su imena kao što su Estrada Fernandez i Gonzaleth Gozaleth koje su ljudi iz FS Španije već informisali o svojoj odluci.

Potražite više informacija na temu La Liga:

[instagram]https://sportsport.ba/fudbal/vinicius-junior-rasizam-transfer/451159[/instagram]

Što se tiče rasističkih uvreda koje je dobio, tu je stvar otišla još dalje. Mediji prenose kako je reprezentativac Brazila spreman čak i da promijeni klub i ode iz Real Madrida.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Polahko se opraštaju barcine legende :-(
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi