"Sutra bih se vratio u Barcelonu ukoliko bi me pozvali"

Alves promijenio ploču

"Sutra bih se vratio u Barcelonu ukoliko bi me pozvali"

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Dani Alves iznenadio je mnoge kada je prije dvije godine odlučio napustiti Barcelonu i potpisati za Juventus.

Alves je u Juve otišao kao slobodan igrač jer je dobio raskid saradnje na Camp Nou, ali se u Torinu zadržao samo jednu sezonu. Ljetos je Alves također zatražio od Juventusa sporazumni raskid saradnje jer je želio da ide u Manchester City, ali je u posljednjem trenutku izabrao PSG.

Iako nije baš u najljepšim okolnostima napustio Barcelonu u kojoj je proveo osam godina Alves je poručio da bi se bez razmišljanja ponovo vratio u ovaj klub ukoliko ga pozovu. Brazilac je poručio da se ne bi mislio sekunde, te da bi već sutra ponovo došao u Barcu.

"Barcelona je moj dom i nemoguće je da kažem da se ne bih vratio. Ukoliko bi me pozvali već sutra bih se vratio u Barcelonu. Klub sam napustio povrijeđen jer me nisu tretirali kako sam zaslužio. U klubu sam bio osam godina i osvojio 23 trofeja. Na kraju su željeli da kažem zbogom, ali nisam to želio jer će to biti moj vječni dom", poručio je Alves.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi