Vrli novi svijet: Valverde zabrinut za svoju budućnost u Barceloni
Valverde se našao na tapetu zbog jedne loše utakmice u sezoni...

I pored izvjesne duple krune

Vrli novi svijet: Valverde zabrinut za svoju budućnost u Barceloni

Ernesto Valverde je, navodno, počeo razmišljati o svojoj budućnosti u Barceloni, uprkos tome što je klub na rubu osvajanja duple krune.

Barcelona je nanizala 33 utakmice bez poraza u La Ligi i samo je jednu pobjedu od pečaćenja naslova prvaka, dok je katalonski gigant razbio Sevillu u subotu u finalu Copa del Rey.

Međutim, eliminacija iz Lige šampiona od Rome u četvrtfinalu je dovela do postavljanja pitanja u vezi sa budućnošću Valverdea i čini se da je 54-godišnjak počeo da razmatra svoj položaj.

Prema pisanju lista AS, postoji mogućnost da Valverde napusti klupu Barcelone na kraju sezone zbog izvještaja koji je sugerira da bi sigurno dobio otkaz u slučaju Barceloninog poraza u finalu Kupa kralja.

Valverde navodno ima podršku svlačionice, ali kako stvari stoji, ostaje neizvjesno da li će doći do promjene na klupi prije početka sljedeće sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prema istom izvoru aktuelni trener Chelsea Antonio Conte zvuči kao najozbiljniji kandidat ukoliko bi se u Barceloni odlučili na radikalan zaokret, ili pak ukoliko bi Valverde dignuo sidro.

Tako je to danas u svijetu fudbala, odigraš jednu lošu utakmicu tokom čitave sezone, i odmah si na tapetu. Tužno...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi