Sutra sjednica Izvršnog odbora NS FBiH, dva tima napuštaju Prvu ligu?

Nema proširenja lige, što je svakako ispravna odluka

Sutra sjednica Izvršnog odbora NS FBiH, dva tima napuštaju Prvu ligu?

S. Mlaćo

Mnogo upitnika je i u Prvoj ligi FBiH, te nižim rangovima pod pokroviteljstvom Nogometnog saveza Federacije BiH.

Olimpik je izborio povratak u Premijer ligu, dok u Prvu ligu upadaju NK Vis Simm Bau i HŠK Posušje, prvaci Druge lige Centar i Druge lige Jug.

Uslove za viši rang ne ispunjavaju prvaci Druge lige Sjever FK Seona i Druge lige Zapad FK Rudar Han Bila, te ove dvije grupe neće imati svoje predstavnike u novoj sezoni Prve lige.

Sutra će sa početkom u 12 sati biti održana sjednica Izvršnog odbora Nogometnog Saveza FBiH i mnoge stvari će biti jasnije.

Prema trenutnom stanju na tabeli, Prvu ligu će napustiti dva posljednjeplasirana tima, a to su FK Radnik Hadžići i NK Slaven Živinice. Prvak je FK Olimpik.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Sutra će se pokušati usvojiti to i da sve završi po propozicijama Takmičarska komisija, odnosno da se prihvata tabela prema trenutnom stanju, odnosno u stanju kada su sezone okončane", istakao je naš izvor iz IO NS FBiH.

Jasno je da od eventualnog proširenja lige nema ništa, što je svakako ispravan potez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi